Društvo

Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Autor mondo.me

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprječavanja prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada.

Izvor: Promo Čistoća

"Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada", saopšteno je iz Čistoće.

Takođe, zaposleni u gradskoj Čistoći su iskoristili nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 vreća raznog otpada.

"Nažalost, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak", dodaje se u saopštenju.

Namjera nam je da podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na propisan način, zajedno možemo sačuvati ljepotu naših rijeka.