Društvo

Policija pokazala da je kadra da odgovori svim izazovima

Autor mondo.me Izvor MINA

Policijski službenici tokom epidemije koronavirusa pokazali su da su na visini zadatak i da su kadri da odgovore svim izazovima, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Policijski službenici pokazali su da su na visini zadatka, da su kadri da odgovore svim izazovima, da svojim profesionalnim i požrtvovanim radom ulivaju povjerenje građanima i da se na policiju uvijek možemo osloniti", naveo je Nuhodžić, saopšteno je iz MUP-a.

On je rekao da su policijski službenici prvi dočekali crnogorske državljane iz inostranstva na granici, da su danonoćno vodili računa da se poštuju mjere, odgovarali na pozive i pitanja građana, pružali pomoć.

"Hrabro su se uhvatili u koštac sa nevidljivim protivnikom u borbi za život i zdravljе ljudi", kazao je Nuhodžić.

On je naveo da su policijski službenici doprinijeli zaštiti zdravlja građana i preduzimali mjere i radnje u održavanju stabilnog javnog reda i mira i sigurnosti.

"Zato želim da pohvalim sve policijske službenike koji su posvećeno radili i rade težak, rizičan i odgovoran posao", rekao je Nuhodžić.

On se zahvalio rukovodstvu Uprave policije koje je, u ovoj specifičnoj situaciji, dobro planiralo aktivnosti.

"U ovoj kriznoj situaciji, potvrdila se odgovornost Vlade, potvrdili su se kapaciteti svih naših institucija, a Crna Gora se pokazala kao odgovorno i zrelo društvo. To su građani prepoznali", zaključio je Nuhodžić.