Društvo

Ružno! Medojević i Milačić zloupotrijebili sliku djeteta sa interneta!

Autor mondo.me

Oni koji bi trebalo da budu najodgovorniji često znaju da urade nedopustivo. Da bi trebali biti vrlo pažljivi oko toga što djelimo na internetu pokazuje i najnovija zlupotreba fotografija djece

Izvor: Printscreen/Prava Crna Gora

Naime, poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić su na svojim profilima na društvenim mrežama objavili fotografiju, navodno povrijeđenog djeteta iz Nikšića. Istakli su da je dijete povrijeđeno tokom intervencije policije povodom nereda oko hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika.

Kako se ispostavilo u pitanju je fotografija sa interneta koja se nalazi u brojnim člancima.

Izvor: Printscreen

"Aposlutno je netačno da su službenici Centra bezbjednosti Nikšić nanijeli povrede bebi koja se navodno nalazila u kolicima prilikom intervencije policije tokom nereda u ovom gradu jer fotografija bebe koja je objavljenja ne samo da nije iz Nikšića već je preuzeta sa interent stranice iz inostranstva, kao što je to i objavljeno danas u većini medija", saopšteno je iz Uprave policije.

Objavljivanje lažne fotografije bebe predstavlja klasični oblik lažne vijesti i širenja dezinformacija kao i grubog zloupotrebljavanja djece.

Izvor: Printscreen

 Policija je upoznala nadležno tužilaštvo i postupanje u odnosu na ovaj slučaj je u toku. 

Izvor: Printscreen