Društvo

Zdravstvene ustanove uspostavljaju redovan rad

Autor mondo.me

Rad zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori će, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, od ponedjeljka biti normalizovan, najavio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Izvor: Vlada Crne Gore

On je na konferenciji za novinare rekao da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas konstatovalo poboljšanje epidemiološke situacije, imajući u vidu mali broj aktivnih slučajeva i opština sa trenutno inficiranim.

„Uvažavajući povoljnu epidemiološku situaciju, od 11. maja biće uspostavljena normalizacija rada zdravstvenih ustanova“, kazao je Hrapović.

Cilj je, kako je naveo, da se u Kliničkom centru Crne Gore, opštim i specijalnim bolnicama, kao i ustanovama u mreži zdravstvenog sistema, obezbijedi postepena dostupnost specijalističkih pregleda za sve pacijente.

Ovim što smo uradili do sada, pokazali smo da je zdravstveni sistem spreman i za najveće izazove“, ocijenio je Hrapović.

On je rekao da povratak redovnim aktivnostima zdravstvenog sistema, uz poštovanje prepouka Instituta za javno zdravlje (IJZ), sada mora biti u vrhu prioriteta.

„IJZ je dostavio preporuke za postupanja na svim nivoima zdravstvene zaštite, i one će tokom dana biti distribuirane svim zdravstvenim ustanovama“, rekao je Hrapović.