Društvo

Plav početkom juna dobija novi trg

Izvor MINA

Izgradnja trga u Plavu, u koju Vlada ulaže skoro pola miliona EUR, nastavljena je u četvrtak poslije pauze zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a očekuje se da kompletan posao bude završen početkom juna.

Izvor: Mondo/Zdravko Rosandić

Iz Uprave javnih radova je saopšteno da je izvođač radova, nikšićko preduzeće LD Gradnja, postavio tri hiljade, od predviđenih 3,5 hiljada metara kvadratnih granitnih ploča, rasvjetu, a završeno je i formiranje drvoreda.

Na ovom projektu do sada je realizovano oko 400 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Trg u Ulici Racina-čaršija, ispred osnovne i srednje škole, obuhvata površinu od blizu četiri metara kvadratnih.

Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobijaju reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja”, kazali su iz Uprave.

Oni su dodali da je projektno rješenje zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno čuvajući elemente tradicionalnog.

Zadržane su, kako su naveli, zdrave i visokodekorativne biljke, dok je zelenilo koje je uklonjeno tokom gradnje zamijenjeno novim sadnicama.

Trg sadrži plato za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi