Društvo

Direktorica "Plantaža": Plata jeste velika, ali iza mene su rezultati

Autor mondo.me Izvor MINA

Izvršna direktorice kompanije "13. jul - Plantaže" Verica Maraš kaže da je njena plata bila promjenljiva i zavisila od rezultata kompanije, a oni su, kako dodaje, uvijek bili impozantni.

Izvor: MONDO

Verici Maraš nedavno je smanjena plata sa 8 na 4 prosječne mjesečne zarade. Ona je do skoro primala preko sedam hiljada eura, a sada je taj iznos duplo manji.

Maraš je u izjavi za medije odgovorila na brojne kritike dijela javnosti, ne spori da je njena zarada velika, posebno, kako navodi, u postojećim uslovima, ali ipak ističe da visinu primanja nije ona određivala. Kaže i da njena plata, kolika god bila, nije nikada skrivana.

Kaže da se zarade u kompaniji utvrđuju u skladu sa važećim aktima, koje donosi Odbor direktora.

"Moja plata uvijek bila utvrđena, obračunata i isplaćena u skladu sa svim važećim propisima i Menadžerskim ugovorom sa predstavnicima vlasnika, a pored toga i javno objavljena, a priznajem i nerijetko glavna tema mnogih javnih i polu javnih rasprava i spekulacija. Ne sporeći da je moja zarada velika, posebno u postojećim crnogorskim uslovima, ipak ističem i ponavljam da njenu visinu nijesam ja određivala, niti je mjerodavna bila bilo čija volja ili samovolja, već je ista utvrđena od strane vlasnika, odnosno nadležnih kompanijskih organa u skladu sa važećim pravnim propisima”, poručuje Maraš u izjavi za medije.

Direktorica “Plantaža”, navodi i da je visina njene plate bila promjenljiva i zavisila je od rezultata kompanije, a oni su, kako dodaje, uvijek bili impozantni.

“Ističem da su rezultati postignuti u mom prvom mandatu po svim pokazateljima bili najuspješniji u istoriji kompanije, koja traje više od pola vijeka”, ističe Maraš i dodaje da moćna međunarodna kompanija, kakva je 13.jul - Plantaže, omogućava visoke zarade i brojne benefite kako zaposlenima, tako i rukovodećem kadru.

“Prosječna zarada u kompaniji u iznosu od 740 eura i je veća od državnog prosjeka za 45%, a zarade se isplaćuju redovno, čak i u situaciji u kojoj je tržište u potpunosti prestalo da funcioniše usljed izbijanja pandemije zarazne bolesti Covid-19.", kaže Maraš i poručuje da je prosječna zarada u kompaniji sa 440 eura povećana za više od 70%, a u pojedinim godinama njenog mandata i više od 100%.

Ona je kritičarima poručila da "Plantaže" jesu i biće ponos Crne Gore.

Tagovi