Društvo

Pogledajte kakva je ljepotica uplovila u barsku luku! (VIDEO, FOTO)

Autor mondo.me

U barsku luku danas oko 18:10 uplovila jedna od najljepših superjahti na svijetu – Olivija O!

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Ovaj spektakularni brod plovi pod zastavom kajmanskih ostrva, dug je 86 a širok 16 metara a u barsku luku stigao je iz Valete.


Superjahta je izrađena u Norveškoj i prošle godine izručena svom vlasniku. Za njen ekstravagantni izgled zaslužan je najpoznatiji dizajner jahti Espen Oeino.

Unutrašnjost superjahte dizajnirana je za maksimalan komfor 20 gostiju koji na raspolaganju imaju 8 kabina, bioskop, bazen, heliodrom, teretanu, SPA centar, garažu, posebnu platformu za plivanje.


Predviđeno je da na brodu bude do 30 članova posade. Ova superjahta je prvi pokušaj norveškog brodogradilišta Ulštein Verft da uđe na tržište superjahtu sa svojom provjerenim „dubrovačkim platformom“ koja garantuje izuzetnu stabilnost broda i u najtežim uslovima za plovidbu.

 Superjahta je u barsku luku uplovila zbog punjenja 270 tona goriva. Jahta je uplovila i nalazi se pod kompletnim nadzorom službenika granične policije Jug, obezbeđenja luke Bar i službenika Uprave pomorske sigurnosti.

Riječ je o prvoj jahti koja je uplovila u akvatorij barske luke nakon što je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo saglasnost za otvaranje crnogorskih luka i marina za nautički turizam, 23. aprila.

Olivija O. isploviće sjutra čim završi bunkerisanje goriva.

Tagovi