Društvo

U KCCG nema oboljelih od korone! Eraković: Ponosni smo!

Autor mondo.me

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno nema nijedan pacijent sa Kovidom-19, saopštio je direktor te institucije Jevto Eraković.

Izvor: Vlada Crne Gore/Printscreen

Kako je kazao, jedan pacijent sa korona virusaom hospitalizovan je u Beranama.

"To je dobar znak i govori nam kako smo dobro dogovorili na infekciju koja nas je zadesila", kazao je Eraković i poručio da je ponosan na zdravstveni sistem Crne Gore.

Eraković je saopštio da su u KKCG liječili ukupno 51 pacijenta sa aktuelnim virusom.

"Pacijenti koji su bili smješteni u intennzivnoj njezi bili su u jako teškom stanju. Ponosni smo na liječenje jednog našeg pacijenta, koji je u jedinici intenzivne njege proveo 33 dana. Takođe, imamo jednog pacijeta kojeg smo transportovali u Grac, on je poslat zahvaljujući Ministarstvu spoljnih poslova, u teškom je stanju, životno ugrožen i nadamo se da će napori kolega iz Austrije učiniti da se prebrodi trenutno stanje", saopštio je Eraković.

Kada je riječ o besplatnim maskama, Eraković je rekao da imamo dovoljno zaštitne opreme a određena količina je odvojena za najosjetljivije grupe stanovništva.

Direktor KCCG-a je kazao da je preko 10.000 pregleda urađeno u toj ustanovi i najavio da se uskoro može očekivati popuštanje mjera i normalnizacija rada.