Popuštanje mjera...

Sekulić: Poslodavci su odgovorni za poštovanje mjera, biće kažnjavanja

Autor mondo.me

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je danas da poslodavci moraju garantovati bezbjednost zaposlenima i licima kojima pružaju usluge. Najavila i stroge kazne za nepoštovanje mjera.

Izvor: Vlada Crne Gore/Printscreen

Ministarka je saopštila da se pratilo šta se dešava na terenu danas i da se prema informacijama sa kojima raspolaže, mjere uglavnom poštuju.

"Ima i onih koji ne poštuju. Odgovornost poslodavaca je da zaposleni i klijenti poštuju mjere NKT-a. Imaju prvao da onog ko ne nosi masku ne puste u objekat i ne pruže mu uslugu", rekla je ministarka.

Kako je kazala, inspekcije su na terenu i ovih dana će ukazivati na nepravilnosti.

"Kasnije će početi i kažnjavanje, pa se pridržavajte mjera. Svi koji imaju nedoumice mogu se javiti da bi dobili pojašnjenja", rekla je Sekulić.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da još nije vrijeme da se otvore vrtići iako je to problem zaposlenim roditeljima.

Mugoša je kazao da mjera zabrane međugradskog saobraćaja može biti ukinuta samo ako u narednim danima epidemiološka procjena bude povoljna.

"Za sada mjera zabrane međugraskog saobraćaja nije razmatrana", rekao je Mugoša.

Kada je riječ o kaznama, Mugoša je rekao da je kažnjavanje nepopularna mjera, ali je struka stava da u situaciji u kakvoj smo bili, bez kažnjavanja nije moglo.