Društvo

CKCG do sada pomogli više od 21 hiljadu porodica

Autor mondo.me Izvor MINA

Crveni krst Crne Gore (CKCG) od početka pandemije koronavirusa pomogao je 21.150 porodica i pojedinaca širom Crne Gore, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz CKCG-a su kazali da je humanitarne pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima dobilo 15.589 porodica i pojedinaca, nabavke su obavljene za 2.526 osoba kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove, a psiho-socijalnu podršku dobilo je njih 3.035.

"Prethodne sedmice smo na teren poslali dodatnih 1.560 humanitarnih paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima, kao i 100 paketa za bebe i ovu pomoć intenzivno dijele naše opštinske organizacije“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG-a su naveli da će se pomoć kontinuirano dopunjavati, u skladu sa pristiglim zahtjevima, kao i raspoloživim donacijama.

Oni su zahvalili svim donatorima koji su ih do sada podržali, navodeći da posebnu zahvalnost duguju volonterima, „bez kojih bi bilo nemoguće realizovati planirane zadatke“.

„Oni su neumorno prisutni na terenu svakog dana. I za njih je trenutna situacija specifična, pa smo posebno ponosni da njihovu spremnost da djeluju u svim okolnostima, kako bi pomogli onima kojima je njihova pomoć potrebna", kazali su iz CKCG-a.

Navodi se da je CKCG prethodne sedmice dobio donaciju zaposlenih NLB banke, koji su prikupili sredstva za 400 paketa za bebe, kao i "Gradine" iz Rožaja u vidu 200 paketa hrane, za socijalno ugrožene porodice u Rožajama i Petnjici.

Dodaje se da su i neke opštinske organizacije CKCG-a dobile donacije od lokalnih donatora.

„Volonteri CKCG-a pružaju podršku i drugim organizacijama i institucijama u podjeli humanitarne pomoći za posebne ugrožene grupe“, kaže se u saopštenju.

Tagovi