Društvo

Stanković: Ako bude prijave, provjerićemo rad NKT

Autor mondo.me Izvor Dan

Tužilaštvo će provjeriti način na koji su trošena sredstva donirana Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti ukoliko neko prijavi da je u njihovom postupanju bilo sumnjivih radnji, saopštio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je u intervjuu listi Dan kazao da se tužilaštvu dosad niko nije obraćao sa sumnjama u način raspodjele novca koji je doniran Nacionalnom koordinacionom tijelu.

Stanković je rekao da će, ukoliko se u bilo kom momentu pojave osnovi sumnje da je u tom dijelu učinjeno krivično djelo, tužilaštvo sasvim sigurno preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Međutim, ukoliko se, kao do sada, bude radilo, samo i jedino, o paušalnim ocjenama i tvrdnjama zasnovanim na ličnim utiscima ili nekim drugi razlozima, do reakcije tužilaštva ne može i neće doći", naveo je Stanković.

Stanković je kazao i da su se slične optužbe koje su se ranije mogle čuti u javnosti pokazale kao neosnovane.

On je rekao da tužilaštvo ne postupa selektivno kada se radi o kršenju mjera zabrane i da djeluje jednako u odnosu na sve počinioce bez obzira na njihova imena i partije kojima pripadaju.

Govoreći o v.d. stanju u tužilaštvu, Stanković je kazao da je ta institucija obavila što je bilo do njih, a da je sada odluka na poslanicima u crnogorskoj skupštini.