Društvo

Samo mitropolit mora kod tužioca, ostali će dati izjavu u policiji

Autor mondo.me Izvor Dan

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju saslušaće mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zbog služenja opela istoričaru Vladimiru Jovićeviću, dok će ostale osobe koje su prisustvovale sahrani obavještenja o tome dati u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

Izvor: MONDO/Anto Baković

Ovu informaciju potvrdio je za Dan zamjenik rukovodioca cetinjskog tužilaštva Duško Milanović.

On je objasnio da se prikupljaju podaci da li je došlo do kršenja zabrana koje je propisalo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, te da li je eventualno izvršeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prikupiće se obavještenja od svih lica za koja postoji osnov sumnje da su izvršila predmetno krivično djelo. Što se tiče prikupljanja potrebnih obavještenja od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ta će obavještenja biti prikupljena od strane državnog tužilaštva Cetinje. Planirano je da druga lica obavještenja daju u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje”, rekao je Milanović Danu.

Mitropolit Amfilohije je nakon sahrane Jovićevića pozvan da odmah dođe u prostorije OB Cetinje, uz upozorenje da će u suprotnom biti prinudno doveden.

On je nakon uručenja poziva poručio “nalogodavcima poziva za saslušanje” da se neće odazvati, jer ima svojih obaveza. Kazao je da će iskaz moći da da tek poslije ponedjeljka.

Dan nezvanično saznaje da je tužilaštvo prihvatilo da sa mitropolitom razgovara sredinom sledeće sedmice.