Društvo

Obezbijedili pakete pomoći za 100 porodica u Nikšiću

Autor mondo.me Izvor MINA

Nevladina organizacija (NVO) Alfa centar je, zajedno sa njemačkom organizacijom ASB, obezbijedila humanitarnu pomoć za 100 najugroženijih domaćinstava iz Nikšića.

Izvor: PROMO/Alfa centar

Program menadžer u Alfa centru Radoje Mijušković kazao je da su njihovi volonteri danas tim porodicama uručili 200 paketa pomoći, odnosno 100 paketa hrane i 100 paketa koji obuhvataju sredstva za higijenu i dezinfekciju.

„Prioritet su bile porodice bez ikakvih primanja i osobe koje su zbog novonastale situacije ostale bez prihoda“, rekao je Mijušković.

Kako je naveo, potrudili smo se da ovog puta pomoć dobiju domaćinstva koja je od početka pandemije nijesu nijednom dobila.

„Pri selekciji su nam pomogle kolege iz opštinske organizacije Crvenog krsta koji su nam dali uvid u svoje ažurirane spiskove, kako bismo dopunili naše liste, i ovom prilikom im se zahvaljujem“, kazao je Mijušković.

On je zahvalio članovima volonterskog kluba Alfa centra koji su, kako je kazao, i ovog puta pokazali da se na njih može računati u bilo kojoj situaciji.

„Ovo je tek početak plodonosne i konstruktivne saradnje Alfa centra i njemačke organizacije ASB, koju ćemo iskoristiti da povećamo kvalitet života građana Nikšića“, zaključio je Mijušković

Kako je saopšteno iz Alfa centra, ukpuna vrijednost donacije koja je obezbijeđena za današnju aktivnost je 2,5 hiljada eura.

„Današnja akcija je nastavak prošlonedeljne aktivnosti kada je Alfa centar, u skladu sa trenutnom situacijom i potrebama, Opštoj bolnici u Nikšiću donirao šestokanalni EKG uređaj, kao i posteljinu za krevete, odnosno 100 kompleta posteljine i 100 jastuka“, kaže se u saopštenju.

Tagovi