Društvo

U Nikšiću dozvoljen boravak na izletištima

Autor mondo.me Izvor MINA

U Nikšiću je od danas dozvoljen boravak na gradskim izletištima, sportskim terenima i dvorištima oko škola, na kojima je bilo zabranjeno kretanje od 24. marta, saopšteno je iz Lokalnog štaba za borbu protiv epidemije zaraznih bolesti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Riječ je o park šumi Trebjesa, Gradskom parku, šetalištima na brani jezera Krupac i Slano i ostalim izletištima.

Načelnik Komunalne policije, Novica Milović, rekao je da je takva odluka uslijedila zbog povoljnije epidemiološke situacije u gradu, ali i upozorio da građani moraju voditi računa o fizičkoj distanci kako ne bi došlo do širenja epidemije korona virusa.

“I pored ublažavanja mjera Nacionalnog kordinacionog tijela (NKT) građani moraju voditi računa da poštuju važeće preporuke, a Komunalna policija će i ubuduće kontrolisati da se ne bi kršili propisi”, naveo je Milović.

On se zahvalio građanima koji su do sada poštovali odluke NKT i pozvao da tako nastave i narednih dana kako bi što prije došlo do popustanja i ostalih mjera donesenih radi suzbijanja korona virusa.

“Komunalna policija je i dalje otvorena za saradnju sa građanima Nikšića, kao i ostalim partnerima uključenim u borbu protiv COVID 19”, rekao je Milović.