Društvo

Tuzani traže ublažavanje karantina

Autor mondo.me Izvor Dan

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je zahtjev Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti da se od sledeće sedmice ublaže mjere karantina koje su na snazi ova opština.

Izvor: Vlada Crne Gore/ S. Matić

Stanovnici Tuzi od 24. marta su u izolaciji jer im je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti zabranilo izlazak iz kuća u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa korona.

Đeljošaj je istakao da su mjere u Malesiji zaustavile porast broja zaraženih, te da imaju dvije osobe koje su napustile liječenje u bolnici jer su izliječene od virusa, prenosi Dan.

“Vjerujem da ćemo u narednim danima imati sastanak sa ljekarima iz Instituta za javno zdravlje i da ćemo zajedno donijeti odluku o promjeni postojećih mjera”, rekao je Đeljošaj Danu.

On se zahvalio građanima, volonterima za ljudski rad i donatorima koji su pomogli opštini, kao i zaposlenima u opštini i koordinatorima mjesnih zajednica koji su 24 sata bili u službi opštine u ovoj situaciji.

Direktor Komunalnog Tuzi Nikola Camaj smatra da bi mjere trebalo dovesti na nivo kao i u ostalim gradovima Crne Gore.

On je naveo da je broj zaraženih u Malesiji u opadanju i da je već nekoliko njih koji su bili zaraženi korona virusom izliječeni, pa je normalno tražiti i očekivati da se mjere dovedu na nivo, kao i u drugim gradovima.

Cijenim da su preduzete mjere dale rezultate, da su građani svjesni toga i nikakvo ublažavanje mjera neće ih opustiti do te mjere da budu neodgovorni. Mislim da kompletna Crna Gora i region mogu se okoristiti od dobrog primjera u Malesiji, kako bi svi zajedno što prije i sa što manje posledica izašli iz ove pošasti. Trebalo bi uvesti mjere kao što su u drugim gradovima, između ostalog kao što su u Podgorici”, rekao je podgoričkom dnevniku Camaj.