Društvo

Čak 50 požara danas, svi pod kontrolom

Autor mondo.me Izvor MINA

Svih 50 požara, koliko ih je danas bilo aktivno u Crnoj Gori, pod kontrolom su i ne ugrožavaju stambene objekte, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Izvor: Tanjug/AP Photo/Yaroslav Yemelianenko

Iz MUP su precizirali da je od 50 požara, koji su bili aktivni od sedam do 18 sati, 30 potpuno ugašeno, dok je njih 20 aktivno u manjoj ili većoj mjeri.

“Iako je danas bilo značajno manje požara na otvorenom prostoru u odnosu na četvrtak, pripadnici sistema zaštite i spasavanja su bili aktivni u punom kapacitetu”, navodi se u saopštenju.

Pored službi zaštite i spašavanja, u gašenju požara su učestvovali i avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a koji su gasili požare u Podgorici i Danilovgradu, dok su dva helikoptera Vojske Crne Gore gasila požar u Pljevljima.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane koji spaljuju otpad sa svojih imanja da to čine na način koji neće dozvoliti da se požar proširi na okolne površine.

Iz MUP-a su poručili da će nadležni organi narednih dana intenzivirati svoje aktivnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja onih koji nesavjesnim ponašanjem izazivaju požare, čineći tako materijalnu štetu, a često ugrožavajući i živote i građana i vatrogasaca-spasilaca.

Tagovi