Društvo

Evo šta je sve kupljeno od donacija NKT-u

Autor mondo.me

Vlada Crne Gore objavila spisak medicinske opreme koja je kupljena od novca doniranog na račun Nacionalnog koordinacionog tijela.

Izvor: Tanjug/AP Photo/John Minchillo, File


Državne službe u prethodnom periodu pravovremeno su i kvalitetno preduzimale sve aktivnosti zaštite zdravlja i života građana od epidemije koronavirusa i dosadašnje mjere poštuju se u veoma velikoj mjeri, ocijenjeno je na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

NKT je zahvalilo građanima na razumijevanju ozbiljnosti situacije i odgovornom ponašanju i pozvalo sve nadležne institucije da u postupanju prema prekršiocima bez izuzetka strogo sankcionišu svako utvrđeno kršenje mjera.

NKT razmotrilo Izvještaj o donacijama uplaćenim od otvaranja računa, 19. marta do danas u devet sati.

„I ovom prilikom NKT je zahvalilo građanima Crne Gore, domaćim privrednim subjektima, stranim investitorima i dijaspori na iskazanom visokom stepenu društvene odgovornosti i solidarnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u izvještajnom periodu uplaćeno 6.738.838,93 eura i 56 hiljada dolara, a odliv sa računa je 978.406,59 eura.

Konstatovano je da je struktura potrošnje svakog eura stavljena na uvid javnosti.

„U skladu sa Odlukom Vlade, stanje na računu NKT sa svim prilivima i odlivima, biće ažurirano svakog ponedjeljka na web portalu Vlade i na specijalizovanom portalu www.coronainfocg.me“, kaže se u saopštenju.