Društvo

Majka Milana Kneževića kažnjena sa 500 eura

Autor mondo.me Izvor MINA

Sud za prekršaje kaznio je Ratku Knežević, majku jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, novčanom kaznom od 500 eura zbog remećanja javnog reda i mira, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Navodi se da je Sud zaprijetio Knežević da će kaznu, ukoliko je ne plati u predviđenom roku, zamijeniti sa 60 dana zatvora.

„Sudeći po obrazloženju kazne koju je donijela sudija Milanka Kaluđerović, penzionisana nastavnica Knežević (69) prekršila je Zakon o javnom redu i miru jer je u svom porodičnom domu ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su predvodili upad i demoliranje porodične kuće Kneževića“, kaže se u saopštenju.



Iz DF-a navode da „kukavički režim koristi kriminalizovano pravosuđe s nesmanjenim intenzitetom i s produženim radnim vremenom da nastavi “sveti rat” protiv Milana Kneževića, njegove porodice ali i čitavog DF-a.

„Kao što do sada nisu uspjeli u svom naumu, tako im neće uspjeti ni ovog puta da eliminišu DF, uprkos iživljavanju nad našim aktivistima i porodicama“, kaže se u saopštenju.