Društvo

Učenici dizajnirali vizuelna rješenja za kampanju Uči Doma

Autor mondo.me

Da je koncept #UčiDoma probudio kreativnost kod učenika drugog razereda Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ na Cetinju, pokazuju likovno – grafička rješenja koja su napravili inspirisani učenjem od kuće.

Izvor: Ministarstvo prosvjete

Kako su naveli iz Minisarstva prosvjete, oni su kroz vanredni zadatak, služeći se crtačkim alatom Adobe paketa na predmetu Grafički programi kod profesorice Irene Vuković, u veoma kratkom vremenskom roku predložili likovno – grafička rješenja i time doprinijeli kampanji #UčiDoma.

Izvor: Ministarstvo prosvjete

 “Kao budući likovni umjetnici, učenici su pokazali poseban senzibilitet za projekat #UčiDoma i svojim radovima pozvali učenike širom Crne Gore da ostanu kućama i iskoriste ovo vrijeme za učenje, ali i razvijanje talenata i kreativnost”, dodaju iz Ministarstva.

Izvor: Ministarstvo prosvete

Ova ustanova je po smjernicama Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje, uspostavila vaspitno-obrazovni rad već u prvim danima nakon zatvaranja škola.

Izvor: Ministarstvo prosvjete

  “U nastavi im pomažu Google učionice, a kako izgleda ovakav vid nastave učenicima umjetničke škole, pokazuju albumi iz učionica koji govore koliko su učenici kreativni i koliko je saradnja na relaciji nastavnik – učenik kvalitetna”, kazali su iz Ministarstva.