Društvo

U samoizolaciji 45 službenika policije, u karantinu četiri

U Crnoj Gori se 45 službenika Uprave policije nalazi u samoizolaciji, a četiri u karantinu, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Savjet je preporučio da se režim rada svih odjeljenja i centara bezbjednosti Uprave policije prilagodi vanrednim okolnostima uzrokovanih epidemijom koronavirusa i organizuje na način koji je bezbjedan za policijske službenike i građane.

Naglašena je potrebna kontrola izloženosti riziku i da policijski službenici treba da budu snabdjeveni odgovarajućom ličnom zaštitnom opremom i dezinfekcionim sredstvima“, kaže se u saopštenju.

Preporučeno je da sva patrolna vozila i stanice policije budu snabdijevene odgovarajućom zaštitnom opremom i dezinsfekcionim sredstvima, u dovoljnim količinama.

Savjet je informisan da je, do danas, 45 službenika Uprave policije stavljeno u samoizolaciju, dok su četiri službenika nalaze u karantinu“, navodi se u saopštenju.

Savjet je upozorio da treba uzeti u obzir da nemaju svi građani pristup internetskoj mreži i telefonu.

Na odgovarajući način treba organizovati, omogućiti i podržati neposredno primanje prijava i pristupa građana, kada je to neophodno, koji dolaze da prijave izvršenje nekog prekršajnog ili krivičnog djela. Ne može se uskratiti zaštita lične i imovinske sigurnosti“, porućili su iz Savjeta.

Preporučeno je da se odredi poseban prostor u kojem će se primati građani, poseban ulaz u zgradu/kancelariju ako je to tehnički izvodljivo, postavljanje kontejnerske kancelarije ili šatora ispred objekta policije.

Savjet je istakao ulogu i posvećenost policijskih službenika i podsjetio na odličan posao koji obavlja policija Crne Gore kod osiguranja bezbjednosti i poštovanja zdravstvenih propisa i suzbijanja širenja zarazne bolesti.