Društvo

U Tivtu podijeljena pomoć za 110 porodica

Izvor MINA

Volonteri Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) Tivat i Crvenog krsta uručili su tokom prethodna dva dana pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima za 110 porodica.

Izvor: MONDO/Đuro Latković

Iz Opštine Tivat je saopšteno da je to učinjeno u okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva u tom gradu.

U toku ove sedmice biće podijeljeno još 110 paketa na lokalitetu naselja Lovanja, “7.jul” i Gradiošnica”, kaže se u saopštenju.

Akcija se realizuje u saradnji Opštine, Opštinskog odbora (OO) Crvenog krsta, Ministarstva rada i socijalnog staranja i brojnih privrednika grada koji su se, kako se navodi, odazvali na javni apel predsjednika OTZS i predsjednika Opštine Siniše Kusovca.

Kusovac je poručio da će akcija biti nastavljena, i da će obezbijediti pomoć za više od 270 porodica.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Duško Božović zahvalio je brojnim donatorima i naveo da se podjela paketa organizuje na osnovu spiskova domaćinstava u stanju socijalne potrebe dostavljenog iz Ministarstva, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Udruženja penzionera i call centra OTZS.

On je kazao da je obezbijeđen magacinski prostor za potrebe Crvenog krsta u odmaralištu “Kruševac” što, kako je naveo, značajno olakšava prikupljanje namirnica i distribuciju paketa.

Vodosnabdijevanje 12 porodica na Lovanji obavlja Opština Tivat, a tokom marta im je, prema podacima koje je iznio komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić, dopremljeno 100 kubika vode”, kaže se u saopštenju.

Donatori akcije su Javna predškolska ustanova “Bambi”, MB Dubovina, kompanije Rotor, Sammcomerc, Sampetrol, PMC Invest, Una Montenegro, Dr Matijević Mansa Medica, Yacht servis Marković, Bread doo, Boka plast, Navar, Miss doo Tivat, Franca, Pert i Montefiš.

Opštinskom timu na raspolaganju je i multifunkcionalno vozilo kompanije Ben-Kov”, dodaje se u saopštenju.