Društvo

Korona u Andrijevici: Situacija pod kontrolom, 168 osoba u izolaciji

Autor mondo.me Izvor MINA

Epidemiološka situacija u Andrijevici, gdje je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, trenutno je pod kontrolom, rekao je predsjednik te opštine Srđan Mašović, dodajući da se nada da će uspjeti da suzbiju dalje širenje virusa.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Mašović je agenciji MINA kazao da se 168 građana Andrijevice nalazi u samoizolaciji.

Kako je kazao, svi građani Andrijevice se pridržavaju privremenih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

„Trenutna epidemiološka situacija u Andrijevici je pod kontrolom, i mi se iskereno nadamo da ćemo uspjeti da suzbijemo dalje širenje koronavirusa u našoj opštini“, rekao je Mašović.

On je rekao da u Domu zdravlja u Andrijevici imaju dovoljno zaštitne medicinske opreme.

„Saradnja sa bolnicom u Beranama je na zavidnom nivou, i oni nam maksimalno izlaze u susret u nabavci medicinske opreme“, kazao je Mašović.



Kako je rekao, opština je, sa svojim preduzećima, podijelila veliki broj medicinske opreme građanima i na taj način u velikoj mjeri doprinijela borbi protiv koronavirusa.

Mašović je naveo da se u Andrijevici svakodnevno dva do tri puta dezinfikuju ulice, stambene zgrade, javne, opštinske i državne ustanove, shodno preporukama Vlade

Prema njegovim riječima, formirani su timovi volontera koji nemoćno stanovništvo snabdijevaju ljekovima, hranom i ostalim manirnicama koje su neophodne za život.

Mašović je rekao da opština Andijevica podržava sve napore koje donosi NKT i da shvataju da su te mjere donesene za dobrobit svih.

On je još jednom apelovao na građane da ostanu u kućama, jer će na taj način smanjiti širenje koronavirusa.