Društvo

Nikšićani krše mjere zabrane boravka na izletištima

Autor mondo.me Izvor MINA

Nikšićka Komunalna policija intervenisala je više puta u proteklih dana, posebno na izletištu pod Trebjesom, kako bi spriječila građane da borave na prostoru gdje je zabranjeno kretanje, saopšteno je iz te opštinske službe

Izvor: mondo. me

Načelnik Komunalne policije Novica Milović rekao je da će pojačati kontrolu u gradu i okolini, jer su proteklog vikenda građani kršili mjeru zabrane boravka u park šumama Trebjesa, Blace, Poklonci i Zabranu kralja Nikole u Župi.

“Do kraja protekle sedmice građani su znatno poštovali mjere zabrane i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela, ali je za vikend veći broj pojedinaca vježbao ili boravio na izletištima i nije potrebno objašnjavati da može doći do širenja epidemije kada su na jednoj lokaciji”, upozorio je Milović.


Na brani na Krupačkom i Slanom jezeru, kao i gradskom parku, kako je naveo, građani nijesu boravili prethodnih dana.

Milović je kazao da savjesni građani pozivaju Komunalnu policiju i javljaju im na kojim lokacijama se okupljaju i zadržavaju neodgovorni pojedinci, nakon čega intrevenišu nadležne službe.

”Sigurno je naše sugrađane ohrabrilo što u Nikšiću nema registrovanih slučajeva COVID 19, pa su se proteklih dana i opustili. Bez obzira na tu činjenicu, i našem gradu predstoji težak period u naredne dvije sedmice i moramo podići samodisciplinu na najveći mogući nivo da bi iz ove situacije izašli sa što manje štetnih posledica”, rekao je Milović.

On je ocijenio opravdanim i najnovije mjere Nacionalnog koordinacionog tijela koje su, kako je naveo, donesene u pravo vrijeme radi sprečavanja širenja virusa, i svako njihovo nepoštovanje može dovesti do produžetka ove situacije, ali i uvođenja još rigoroznijih mjera.

U Nikšiću su od 24. marta zatvoreni prilazi svim gradskim izletištima, sportskim terenima i dvorištima oko škola na kojima su se građani okupljali.