Društvo

Narodni muzej čeka svoje male donatore kad prođe epidemija!

Autor mondo.me

Narodni muzej Crne Gore poziva učenike V-a odjeljenja OŠ „Štampar Makarije“ iz Podgorice, da nakon prestanka mjera protiv pandemije, besplatno posjete stalne postavke muzeja na Cetinju.

Izvor: Twitter/Vlada CG

 “Oni su prikupljeni novac za izlet na Cetinje donirali Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti i time u obrazovni sistem simbolički uveli novi nastavni predmet – Solidarnost!”, navodi se na Instagram profile Narodnog muzeja.

 U poruci se dodaje da je Narodni muzej Crne Gore tokom 2019. godine organizovao 36 edukativnih programa za predškolce, učenike i studente.

U tom periodu muzeje je besplatno posjetilo preko 8.000 djece iz cijele Crne Gore. Narodni muzej je ovih dana otvorio svoja vrata za virtuelnu posjetu stalnih postavki, u okviru kampanje #ostanidoma. Kroz virtuelne ture mogu se posjetiti Umjetnički muzej, Muzej kralja Nikole, Njegoševa Biljarda i Arheološka zbirka Istorijskog muzeja, dok će narednih dana biti dostupne i virtuelne posjete Etnografskog i Istorijskog muzeja”, poručeno je iz ove institucije.

Tagovi