Društvo

Građani Tivta da poštuju mjere

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Tivta Siniša Kusovac, nakon što je u tom gradu zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom, pozvao je građane da poštuju propisane mjere budu disciplinovani, solidarni i jedinstveni

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Institut za javno zdravlje danas je potvrdio dva nova slučaja koronavirusa, od kojih je jedna zaražena osoba iz Tivta.

„Nažalost, danas je i u našem gradu potvrđen jedan slučaj koronavirusa. Oboljeloj osobi je ukazana potrebna medicinska pomoć i nalazi se pod odgovorajućim medicinskim nadzorom“, kazao je Kusovac.

Kako je rekao, medicinsko stanje te osobe je stabilno i ona će biti pod stalnim ljekarskim nadzorom.

„Prijavljeni slučaj je pod kontrolom, kontaktirali smo sve osobe koje dolazile u kontakt sa oboljelom osobom i oni će biti testirani“, kazao je Kusovac.

On je rekao da će građani biti redovno obavještavani o razvoju situacije.

Kusovac je apelovao na Tivćane da poštuju privatnost zaraženih osoba, da ne usvajaju i ne šire neprovjerene informacije, „jer će tako samo stvarati nepotrebnu paniku i dodatno uznemiravati javnost“.

„Koristim ovu priliku da još jednom pozovem sve građane da poštuju propisane mjere, da se redovno informišu preko objavljenih opštinskih kanala komunikacije i da, ukoliko se uključuju u bilo kakve aktivnosti pomoći drugima, to čine kroz sistem koji smo ustanovili u Tivtu, kako ne bi ugrožavali sebe i druge neodgovarajućim izlaganjem“, poručio je Kusovac.

On je zamolio građane da budu disciplinovani, solidarni i jedinstveni.

„Jer ćemo jedino tako moći da kontrolišemo ovu situaciju i umanjimo njene posljedice“, kazao je Kusovac.

On je zahvalio građanima koji poštuju propisane mjere, volonterima i članovima timova službi, koji neprestano rade kako bi sistem dobro funkcionisao.

„I, naravno,ljekarima, koji brinu o našem zdravlju. Ovo je teška borba, koju jedino svi zajedno možemo da dobijemo“, zaključio je Kusovac.