Društvo

Ambasada: Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru

Autor mondo.me

Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru, niti je ta, ili bilo koja druga takva roba oduzeta na granici, saopšteno je iz srpske Ambasade u Podgorici.

Izvor: MONDO

Vijesti su ranije objavile da su od pet respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri u srijedu zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

U reagovanju Amasade navodi se da je stavljanje takvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu i dovođenjem u vezi sa tim rast broja oboljelih „nanijeta velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori“.

Ambasada, kako su naveli, ni diplomatskim ni bilo kojim putem nije bila obaviještena od Crne Gore o tom pitanju.

„Fond za zdravstveno osiguranje Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation, i nijesu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom“, naglasili su iz Ambasade.

Kako su kazali, o svemu tome je Ambasadu detaljno upoznala Uprava carina Srbije, kao i Crnogorska kompanija Farmont iz Danilovgrada.

„Još jednom pozivamo sve medije da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provjere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onim koje se tiče osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje“, poručili su iz Ambasade.

Tagovi