Društvo

Donacije za borbu protiv koronavirusa i dalje pristižu

Autor mondo.me Izvor MINA

Više kompanija i drugih subjekata uplatilo je danas na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) donacije za borbu protiv koronavirusa.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/darkojow

Kompanija Uniprom donirala je 20 hiljada EUR za kupovinu respiratora, dok je Šoping mol Delta city uplatio deset hiljada EUR.

Iz Delte su kazali da je cilj donacije da se pomogne suzbijanje pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa, koja je zadesila Crnu Goru.


Kako su naveli, s obzirom na aktuelnu situaciju i na mjere koje je Vlada uvela u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, Delta city je preduzeo sve potrebne korake kako bi se bezbjednost posjetilaca održala na najviem nivou.

“Obustavljen je rad šoping-mola, osim radnji od važnosti sa život i zdravlje naših sugrađana. U šoping-molu rade Supermarket Aroma, apoteka Maxima i Medical centar”, kaže se u saopštenju.

I Komisija za tržište kapitala opredijelila je pet hiljada EUR koji će biti uplaćeni na račun određen za donacije NKT-u.

„Takođe, na individualnom nivou, članovi Komisije su opredijelili 50 odsto ličnog dohotka koji će uplatiti na račun NKT-a“, kazali su iz Komisije.