Društvo

Zatvorena sva izletišta i igrališta u Nikšiću

Autor mondo.me

U Nikšiću su od danas zatvoreni prilazi svim gradskim izletištima, sportskim terenima i dvorištima oko škola na kojima su se građani okupljali, uprkos upozorenjima da ostanu kući, saopštio je načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

To su šetališta na brani jezera Krupac i Slano, park šuma Trebjesa, Gradski park i školska igrališta.

“Najviše problema imali smo zbog šetača na brani jezera Krupac gdje je, koristeći lijepo vrijeme, boravilo i po nekoliko stotina građana. Problem smo imali i na igralištima gdje se okupljalo dosta djece i omladine, uprkos našim stalnim kontrolama i upozorenjima”, rekao je Milović novinarima na Krupcu.

On je kazao da branom na Krupcu gazduje Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) koja će, zajedno sa Komunalnom policijom, organizovati obezbjeđenje od prilaza tom lokalitetu, a biće postavljena i zaštitna ograda, kao na brani jezera Slano.

“Kontrole ćemo nastaviti, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti u Nikšiću kako bi mjere zaštite u borbi protiv koronavirusa bile ispoštovane”, rekao je Milović.

U užem dijelu grada nema nepotrebnih šetnji i zadržavanja, kako je kazao, ali takva slika nije bila na šetalištima i izletištima.

”Zahvalni smo građanima što su ispoštovali preporuke da ne izlaze po gradu, ukoliko to nije neophodno, ali takav odnos treba da imaju i kada su u pitanju izletišta. Najvažnije je u ovoj situaciji ostati u domovima i tako zaštiti i sebe, i druge”, kazao je Milović.