Društvo

"Policijska akademija želi da pruži doprinos u borbi protiv virusa"

Autor mondo.me

Policijska akademija je od prvog momenta kada je krenula bojazan da će se virus proširiti i na teritoriju Crne Gore ponudila sve svoje ljudske i materijalne kapacitete na raspolaganje Vladi i Nacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv širenja virusa COVID-19

Izvor: Policijska akademija

To je kazao direktor Policijske akademije Boban Šaranović dodajući da je to jedini odgovorni pristup u ovom momentu kada isključivo zajedničkom, koordinisanom akcijom možemo doprinijeti da se posljedice koje će virus ostaviti po društvo ublaže, a u kasnijoj fazi i brže saniraju.

Šaranović je, gostujući u Jutarnjem programu Radio Televizije Crne Gore, objasnio da je neophodno da svi članovi društva odgovorno pristupe problemu, te je tako Policijska akademija obavila sve potrebne pripreme za realizaciju karantina.

„Predstavnici Vlade obišli su naše objekte i procijenili da posjedujemo kapacitete za realizaciju karantina, a sobe su opremljene svim potrebnim sadržajima za boravak“, kazao je Šaranović,

On je dodao da trenutno u karantinu nema nikoga, ističući da se u karantin smještaju osobe kod kojih nije konstatovan virus COVID-19, odnosno, oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ili dolaze sa područja na kojima je konstatovano prisustvo virusa.

Šaranović je objasnio da su polaznici Policijske akademije, u skladu sa odlukom Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore, poslati kući, ali da je od danas obezbijeđena mogućnost učenja na daljinu.

„Policijska akademija koristiće svoju platformu za učenje na daljinu, koja se nalazi na linku e-ucionica.policijskaakademija.me kako bi se predmetna nastava mogla realizovati na adekvatan način. Trenutno imamo 8 predmeta koji su u toku, svi predmetni nastavnici imaju pristup platformi, a svi polaznici će od administratora dobiti uputstva kako da se priključe platformi, odnosno predavanjima“, saopštio je Šaranović.

 „Vjerujemo da će ovakav način rada biti zanimljiv i koristan i da će polaznici uspješno pratiti nastavni sadržaj u skladu sa nastavnim planom i programom“, poručio je Šaranović.

On je istakao uvjerenje da je to i najbezbjedniji način odvijanja dalje nastave, kako za polaznike, tako i za sve crnogorske građane, posebno one najugroženije, koji, kako je kazao Šaranović „u ovom momentu su svima nama na prvom mjestu“.

Šaranović je, povodom obilježavanja Dana Policijske akademije, kazao da je Vlada Crne Gore prije 14 godina donijela odluku o osnivanju Policijske akademije sa ciljem obrazovanja mladih ljudi, budućih zaštitnika građanki i građana Crne Gore, ali da danas nije trenutak za obilježavanje ovog datuma, već da je pred državom i cijelim svijetom  ogroman izazov u vidu borbe protiv novog virusa COVID-19, a Akademija želi da pruži svoj doprinos.

„Želio bih da podsjetim naše polaznike da budu primjer svima ostalima u društvu, da budu odgovorni i prema sebi ali i prema članovima svoje porodice i da ostanu u svojim kućama, da poštuju naredbe i preporuke nadležnih i na taj način pokažu da su dostojni i uniforme koju su zadužili na Akademiji“, poručio je Šaranović i uputio građanima sličnu molbu.

„Građani imaju obavezu da se ponašaju odgovorno, da ne ugrožavaju, prvo svoj, a onda i tuđe živote, da pokažu stepen senzibiliteta koji je neophodan u ovom momentu, jer jedino zajednički možemo da se borimo protiv ovakvih pojava. Siguran sam da zajedničko možemo mnogo da postignemo, a to smo i pokazali  u prvim momentima krize, kada smo odgovornim pristupom uspjeli da odložimo pojavu prvog slučaja u Crnoj Gori. Ostanite doma!“, poručio je Šaranović.