Društvo

Porodica Glendžo obezbijedila tri hiljade humanitarnih paketa

Autor mondo.me

Crveni krst Crne Gore (CKCG) naredne sedmice dobiće značajnu donaciju od porodice Glendžo u vidu humanitarnih paketa za tri hiljade najugroženijih porodica u državi, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Oni navode da intenzivno rade na pomoć i podršku građanima Crne Gore koji su ugroženi situacijom sa koronavirusom.

Jedan od glavnih aspekata je, kako se ističe, humanitarna podrška najugroženijima, a taj se broj povećava u ovim okolnostima, kada mnoge osobe nisu u mogućnosti da zbog nedostatka posla obezbijede osnovne prihode za život.

"Tako se trudimo da animiramo donatore da pruže podršku, a prva se apelu odazvala porodica Glendžo, koja je naš već tradicionalni donator, i mi im se puno zahvaljujemo na tome", saopšteno je iz CKCG.

Porodica Glendžo je u Crnoj Gori poznata po brojnim humanitarnim inicijativama, a preko CKCG su u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima.

Humanitarne pakete, prehrambene i higijenske, dobiće tri hiljade najugroženijih porodica širom Crne Gore, preko opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Paket sa hranom sadrži brašno, ulje, šećer, pasulj, pirinač, dok se u higijenskom nalaze deterdženti za suđe i veš i šampon.

Iz CKCG su poručili da će kontaktirati ugrožene porodice i dopremiti im pomoć, kako bi se izbjegle grupne distribucije, koje okupljaju na jednom mjestu veći broj ljudi.