Društvo

U Crnoj Gori još troje zaraženih koronavirusom

Autor mondo.me

U Crnoj Gori registrovana su još tri slučaja zaraženih koronavirusom, a ukupno je do sada oboljelo 13 osoba, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

„Večeras smo otkrili još tri, ukupno pet danas, što čini 13 slučajeva koronavirusa otkrivenih u Crnoj Gori. Ta posljednja tri slučaja su vezana za prvi slučaj otkrivanja COVID 19 u državi“, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, to ukazuje na to da se epidemija širi.

„To ukazuje da nijesmo poštovali ono što je preporučeno – da držimo socijalnu distancu, vodimo računa o sebi, ali i o drugima. To govori o našim navikama koje moramo sad da zaboravimo“, istakao je Mugoša.

On je poručio da moraju da se poštuju preporuke i naredbe.

„Jedini način da spriječimo širenje ove epidemije koja bi pogodila puno ljudi u Crnoj Gori, našla sve one ranjive, i gdje bi na kraju bila pogubna, jeste da se okrenemo, pogledamo sebe u oči i kažemo ostaću kući, čuvaću sebe, svoju porodicu, zajednicu i društvo tako što ću poštovati ono što mi kažu stručnjaci i naredbe koje se izdaju“, rekao je Mugoša.

Pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori je 4.369 osoba koje su tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom virusa.