Društvo

Humanitarna akcija: Tim mladih matematičara pomaže đacima

Autor mondo.me

Tim matematičara želi da đacima osnovnih i srednjih škola pomogne da što bolje savladaju predstojeće gradivo iz matematike, evo kako!

Škola, učenje
Izvor: Guliver/Getty images/iStock/artisteer

Na sajtu www.beskonacno.me učenici mogu rješavati zadatke iz matematike , a na emailu math.aleksandra@gmail.com mogu poslati bilo koji zadatak da im tim mladih matemačara mi uz detaljno objašnjenje riješi.

"Razmatramo da uvedemo u sve ovo i youtube kanal koji će se nalaziti na našem sajtu. Ovo je humanitarna akcija mladih matematičara CG da pomognemo đacima da dobiju ocjene na kraju koje su željeli i da pomognemo obrazovnom sistemu u ovoj kriznoj situaciji. Za sada imamo matematičare u sljedećim opštinama: Podgorica, Nikšić, Ulcinj, Bar, Tivat, Žabljak i Mojkovac", saopštila je Aleksandra Živković.

Ona je zamolila mlade matematičare da se jave na dati email i da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

"Još je ostalo da napomenem da je ovo unikatan sajt koji ne postoji ovog tipa u Crnoj Gori, jer preko ovog sajta je omogućeno đacima osnovnih i srednjih škola da pristupe riješenim zadacima iz matematike. Sve informacije na ovom sajtu su BESPLATNE i zauvjek će biti",zaključuje se u saopštenju.

Tagovi