Društvo

Centralna banka donirala KCCG 25.000 eura za nabavku respiratora

Autor mondo.me Izvor CdM

Centralna banka Crne Gore donirala je 25.000 eura Kliničkom centru u Podgorici za nabavku nasavremenijeg respiratora.

Izvor: PROMO/KCCG

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković zahvalio se na vrijednoj donaciji guverneru Radoju Žugiću.

“U ovom trenutku nemamo pacijenta koji je pozitivan na koronavirus ali moramo takođe imati u vidu i spremiti se za trenutak ako se to dogodi, tako da ovakve stvari i ovakvi gestovi pokazuju društvenu odgovornost kakvu je Klinički centar Crne Gore imao priliku i do sada u više navrata od strane Centralne banke Crne Gore, koja je u mnogim akcijama bila neko ko je pomagao i podržavao sve aktivnosti Kliničkog centra Crne Gore”, kazao je on.

Prema riječima Žugića, Centralna banka je društveno odgovrna institucija koja brine ne samo o ekonomiji već i o zdravlju građana Crne Gore.

“Polazeći od aktuelnih dešavanja, prvo epidemije kasnije pandemije, Centralna banka kao odgovorna društvena institucija prepoznala je potrebu i uključila se u proces ključnih stvari zaštite zdravlja i života naših građana. Mi smo prethodne sedmice uplatili sredstva za nabavku jednog respiratora u funkciji podrške Kliničkom centru Crnoj Gori i sprečavanju pandemije prema Crnoj Gori”, dodao je on.

Istakao je da je ovo takođe prilika da podrže napore Vlade, Kliničkog centra i drugih državnih organa, a istovremeno i prilika da pozovii druge koji imaju materijalnu mogućnost da se pridružuje ovoj akciji.

Tagovi