Društvo

Gimnazija "Slobodan Škerović" spremna za elektronsku nastavu

Autor mondo.me Izvor MINA

Gimnazija „Slobodan Škerović“ ima elektronsku platformu i spremna je da pomogne drugim obrazovnim ustanovama, u cilju održavanja kontinuiranog učenja, saopštila je direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Vlada će pozvati medije da za vrijeme obustave nastave prenesu đacima nastavne sadržaje, najavio je premijer Duško Marković, navodeći da je odluka o obustavi donijeta u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosvjeti, njihovih porodica i svih građana.

Bojanić Lalović je, kako je saopšteno iz Vlade kazala da Gimnazija ima svoju elektronsku platformu koju dio nastavnika već uspješno koristi kao nastavno sredstvo.

„U novonastaloj situaciji zatvaranja škola zbog koronovirusa, obučili smo i one profesore koji još uvijek nijesu prošli obuku, otvorili učenicima naloge i pripremili se za rad od kuće”, rekla Bojanić Lalović.

Možda ce vas zanimati



Profesori će, kako je pojasnila učenicima postavljati zadatke, testove, objašnjenja, lekcije koje je sada trebalo obrađivati, a koje su bitne za ostvarenje obrazovnih ciljeva.

“Učenici će odgovarati na zadate zahtjeve, a i tražiti objašnjenja. Ovo će posebno biti značajno za maturante, koji polažu završni ispit. S druge strane, Gimnazija ima potencijala da realizuje elektronsko učenje za vrijeme privremene obustave rada škola, ali i da pomogne drugim školama u sistemu“ saopštila je Bojanić Lalović.

Ona je naglasila da se to ne odnosi na plan nadoknade nastave, već da je riječ o podršci kontinuiranom učenju.

„Smatramo da potpuni prekid u radu i učenju u pedagoškom smislu dovodi do slabljenja radnih navika i težem prilagođavanju ponovnom vraćanju učenju. Proces učenja ima svoje faze, a njihov prekid otežava dalji napredak učenika“– zaključila je Bojanić Lalović.