Društvo

Lučić: m:tel postao lider na tržištu, profit 8,5 miliona!

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lučić izjavio je u intervjuu za Pobjedu da je ova kompanija lani ostvarila rekordne poslovne (finansijske) rezultate i prošlu godinu završila sa profitom od 8,5 miliona eura.

Izvor: MONDO/Isidora Matović

On je u razgovoru za podgorički dnevnik poručio da je m:tel prošle godine postao lider na crnogorskom telekomunikacionom tržištu.

Postali smo prvi operator po broju korisnika u dvije kategorije u mobilnoj telefoniji i multimediji. Veoma smo ponosni na ovaj rezultat i mislim da smo prvi operator u Evropi koji je došao kao treći na tržište, a uspio da uzme prvo mjesto u ova dva bitna segmenta”, kazao je LučićPobjedi.

M:tel je prošle godine ostvario prihod od 80,7 miliona eura, što je rast deset odsto u odnosu na 2018. godinu, naveo je on.

Što se tiče operativne dobiti (EBITDA) ona je u odnosu na 2018. porasla 28,5 odsto i iznosi 37,2 miliona eura. Profit M:tela je porastao 26,5 odsto i sada iznosi 8,5 miliona eura”, rekao je Lučić.

On je podsjetio da je kompanija lani implementirala mSAT uslugu, što joj je donijelo rast TV korisnika od 24 odsto.

Nastavljen je impozantan rast korisnika fiksnog interneta od 17,2 odsto. Moramo konstatovati da je crnogorsko telekomunikaciono tržište vodeće u regionu po izgrađenoj optičkoj infrastrukturi i broju korisnika priključenih na optički internet”, dodao je Lučić u intervjuu za Pobjedu najavljujući da je glavni cilj M:tela za ovu godinu dalji rast korisnika i razvoj digitalnih servisa.


Tagovi