Društvo

U Rosariju otvoren trg "Crna Gora"

Autor mondo.me Izvor RTCG

U okviru prve zvanične posjete predstavnika Uprave za dijasporu Republici Argentini, u gradu Rosario u provinciji Santa Fe, otvoren je trg „Crna Gora”.

Izvor: Uprava za dijasporu Crne Gore

Sa članom gradskog vijeća grada Rosario Karlosom Kardosom, trg „Crna Gora“ otvorili su: direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i ambasador Crne Gore u R. Argentini Srđan Stanković. Otvaranju trga, koji je inicirala Crnogorska zajednica Provincije Santa Fe, prisustvovala je i samostalna savjetnica u Upravi za dijasporu Milica Radojičić.

Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja trga, kojoj je prsustvovao veliki broj zvanica i članova naše zajednice u ovoj provinciji, član gradskog vijeća grada Rosario Karlos Kardoso izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije inicijative koju je crnogorska zajednica na ovom području podnijela prije par godina.

Direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović ukazao je na važnost veza i saradnje Crne Gore i R. Argentine, prijateljske veze i dobre odnose dvije države koje povezuje veliki broj potomaka crnogorskih iseljenika nastanjenih na ovom području.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da mu je velika čast što je u prilici da se uvjeri da je neizmjerna emocija naših iseljenika prema svojoj matičnoj državi bila ideja vodilja gradskoj upravi Rosarija da otvaranjem trga oda počast Crnoj Gori.

Imajući u vidu važnost ostvarivanja direktnog kontakta sa našom dijasporom, tokom prve zvanične posjete R. Argentini i gradu Rosario, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović, ambasador Crne Gore u R. Argentini prof. dr Srđan Stanković i samostalna savjetnica u Upravi Milica Radojičić susreli su se sa predsjedništvom i članovima Crnogorske zajednice Provincije Santa Fe, sa kojima su razgovarali o stanju i prilikama među našom dijasporom na ovom području, kao i budućim aktivnostima ove zajednice.

Mitrović izrazio je zadovoljstvo što je po prvi put u posjeti Crnogorskoj zajednici u Provinciji Santa Fe, i istovremeno izrazio nadu da će buduća saradnja sa Upravom za dijasporu biti i plodotvornija nakon ostvarivanja ličnih kontakata i veza izmedju predstavnika dijaspore i predstavnika države Crne Gore.

Tagovi