Društvo

"Tuška pijaca pripada Tuzima"

Autor mondo.me

Predlog odluke o preuzimanju i privremenom upravljanju pokretnom i nepokretnom imovinom na teritoriji Opštine Tuzi, biće po hitnom postupku na Skupštini Tuzi, a prvo će pristupiti preuzimanju Pijace, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Izvor: Promo/Opština Tuzi

"Smatramo da je od izuzetne važnosti da prvo pristupimo preuzimanju Pijace u Tuzima, koja je zaštitni znak naše opštine. U duhu naših namjera za preuzimanje aktivnosti na našoj teritoriji obavještavamo građane da će naša opština formalno-pravno, a i faktički preuzeti upravljanje Pijacom u Tuzima. U narednim danima, zaposleni koji su ovlašćeni da u ovom smjeru djeluju, a predstavljaju Komunalno/Komunale d.o.o, kome pijaca pripada po nadležnostima datih Odlukom donešenoj na Skupštini Opštine Tuzi, će obići zakupce na Pijaci kako bi sa njima zaključili ugovore o zakupu", obavještavaju iz Opštine Tuzi.

Kako dodaju, ono što je dobra vijest za građanke i građane jeste činjenica da će zakupci koji posluju na Pijaci imati mogućnost da zaključe ugovore o zakupu koji će im dati mogućnost da zakup u naredna tri mjeseca, april, maj i jun plaćaju po cijeni koja je 50 odsto niža od one koja je bila do sad na snazi.

"U međuvremenu, Opština će investirati značajna sredstva u poboljšanje uslova koji su na nimalo zavidnom nivou. Ubijeđeni smo da će već idućeg mjeseca situacija biti znatno bolja, a da nas u budućnosti čeka dalji rad na poboljšanju uslova koji je za nas primaran. Pijaca je svakako strateški bitna opštini i predstavlja dobru lokaciju za investicije, i predstavlja brend Opštine Tuzi, koji će siguran sam, kroz neko vrijeme poslovati na zadovoljstvo zakupaca i svih posjetilaca pijace", ističe se u saopštenju.



Opština Tuzi se odlučila na ovakav korak, kako su kazali, jer nijesu zadovoljni sa postupanjima Glavnog grada koja su bila nekorektna i koja se odlikuju zastupanjem jednostranih interesa.

"Smatramo da Tuška pijaca treba da ostane u Tuzima i nećemo dozvoliti da bude drugačije. Takođe, planovi za pijacu se razvijaju već određeno vrijeme, međutim imajući u vidu da pregovori sa Glavnim gradom ne teku u skladu sa zakonom, i u skladu sa interesima stanovništva naše opštine, a naročito i interesima prodavaca na pijaci, odlučili smo se na ovakav korak. ​Plan je da prvo regulišemo pitanje Pijace, a nakon toga ćemo donijeti odluku i za ostala društva, odnosno druge djelatnosti koje se odnose na našu teritoriju i na interese naših građana", navodi se u saopštenju.

​Ubijeđeni su, kako kažu, da će najmlađa lokalna samouprava u Crnoj Gori uz podršku njenih građana, ostvariti svoj cilj zbog kojeg je i formirana, a to je da funkcioniše sa punim kapacitetom i uz korišćenje svih resursa koje su joj na raspolaganju.

Tagovi