Društvo

Zabranjena gradnja ispod brda Gorica

Izvor MINA

Vlada je donijela dopune prostorno urbanističkog plana Glavnog grada kojom se u podnožju i kontaktnoj zoni brda Gorica propisuje zabrana građenja do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Vlade su podsjetili da je Glavni grad analizom tog prostora utvrdio da su određena planska rješenja u zahvatu detaljno urbanističkog plana (DUP) Nova Varoš 2 i Zagorič 1 – dio zone A prijetnja očuvanju prostora.

Kako se navodi, Glavni grad ranije je utvrdio da je za određeni broj urbanističkih parcela potrebno da se dodatno provjere planirani kapaciteti i namjena, kako bi se utvrdili uslovi za realizaciju i konačnu namjenu tih površina.

"Vlada je donijela dopunu odluke o izradi izmjena i dopuna prostorno urbanističkog plana Glavnog grada kojom se u podnožju i kontaktnoj zoni brda Gorica propisuje zabrana građenja do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela uredbu o prestanku važenja uredbe o načinu vršenja kvaifikovanih usluga certifikovanja za organe državne uprave.

Iz Vlade su kazali da je ta uredba donijeta u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu.