Društvo

Nevrijeme u Crnoj Gori: Otkazan let iz Beograda, klizište prijeti u Nikšiću

Autor mondo.me

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom koje je danas zahvatilo Crnu Goru izazvalo poplave na Cetinju dok se letovi sa tivatskog aerodroma preusmjeravaju i otkazuju. U selu Liverovići u mjesnoj zajednici Župa nikšićka velike padavine pokrenule su klizište.

kiša
Izvor: MONDO/Isidora Matović

Prema riječima komandira cetinjske Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola, u toku je intervencija vatrogasaca u naselju Gipos.

"Usljed velike količine padavina, došlo do izlivanja vode u podrumske prostorije u naselju Gipos gdje trenutno ispumpavamo vodu. Istu situaciju imamo i u Kućama u nizu. Intervenisali smo i u Bulevaru gdje se, u toku vožnje, zapalilo jedno vozilo. Ekipe su na terenu i prate situaciju na gradskom području”, naglasio je Moštrokol.

Let nacionalnog avio prevoznika Montenegro Airlines, Beograd – Tivat, zbog velikog nevremena je preusmjeren je na podgorički aerodrom, dok je let Air Serbia iz Beograda za Podgoricu otkazan zbog nevremena, prenosi CdM.

Očekuje da će posle 18 časova vjerovatno biti bolji uslovi, te da će svi letovi biti realizovani po planu.

U selu Liverovići u mjesnoj zajednici Župa nikšićka velike padavine pokrenule su klizište koje prijeti da odnese kuću mještanke Vojislavke Ivanović.

Klizište se nalazi iznad glavne saobraćajnice kroz taj kraj koji ima 12 sela i veći dio zemlje, iz rascjepa površine oko 40 kvadrata, naslonio na se jednu stranu kuće.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka, Dragoljub Radulović, rekao je agenciji MINA da je situacija izuzetno teška, jer se ne zna da li će zemlja nastaviti da klizi.

„Bujične vode prodrle su u kuću u kojoj živi Bosiljka Ivanović i neophodna je hitna pomoć nadležnih. Obavijestili smo predsjednika nikšićke Opštine Veselina Grbovića koji je kazao da će lokalna uprava preduzeti sve što je nephodno da se riješi situacija“, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, očekuje se dolazak stručnjaka koji treba da procijeni situaciju na terenu.

Na tom prostoru bujice su i ranije predstavljale problem kada su odnijele dio glavnog puta u tom kraju.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore saopšteno je da će večeras padavine oslabiti, a da nas sjutra očekuju povoljnije vremenske prilike.

Tagovi