Društvo

Samo 20 lokala u Podgorici ima limitatore zvuka

Autor mondo.me Izvor Dan

Podgorica prema zvaničnim podacima ima oko 1.600 ugostiteljskih objekata, a većina je u stambenim zgradama i smatraju se za loše komšije zbog buke koju proizvode, prenosi Dan.

Bokeška ulica
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Od toga broja, kako je saopštio Branislav Radusinović, načelnik Komunalne inspekcije, samo njih 20 ima ugrađene limitatore zvuka, piše Dan.

On navodi da je poseban akcenat pri ugradnji limitatora stavljen na djelovima grada koji su bili čest predmet prijava građana zbog prekoračenja buke, u prvom redu Sity kvart i centar grada.

“Inspektori za turizam i ugostiteljstvo su donijeli 49 rješenja kojima se naređuje pribavljanje izvještaja i ugradnja limitatora jačine zvuka. Kao rezultat ovih mjera limitatori jačine zvuka ugrađeni su u 20 ugostiteljskih objekata. Svi novi ugostiteljski objekti koji su u postupku dobijanja odobrenja za rad od Sekretarijata za preduzetništvo, ne mogu dobiti odobrenje bez ugradnje limitatora jačine zvuka, a kontrolisani subjekti nadzora koji ne pokrenu postupak ugradnje limitatora kažnjavaju se zbog nepostupanja po rješenju inspektora od 500 eura za pravno lice i 30 eura za odgovorno lice. Tako su po tom osnovu izdata četiri prekršajna naloga pravnim i odgovornim licima u pravnom licu”, naveo je Radusinović.

Tagovi