Društvo

"Džentlmen" Carević čašćava dame od para građana!

Autor mondo.me

Divan gest nekada se pretvori u "neukusan" kada nema mjeru! Posebno ako popularnost "kupujemo" čašćavanjem tuđim parama.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Naime, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević nakon zimnice od 400 eura, odobrio novo čašćavanje za 8. mart, pišu Vijesti.

Odlukom gradonačelnika Marka Bata Carevića, sve pripadnice ljepšeg pola u administraciji Opštine Budve dobiće po 200 eura za Dan žena - 8. mart, što je za 50 eura manje od mjesečne zarade trećine zaposlenih u Crnoj Gori.

Riječ je o rekordnom poklonu za 8. mart u proteklih dvadeset godina, kada se iznos kretao od 50 do najviše 100 eura, u zavisnosti od finansijske situacije u lokalnoj upravi, prenose Vijesti.

Da je široke ruke, Carević je pokazao podjelom zimnice od rekordnih 400 eura - 300 je isplaćeno u decembru, a stotinu u juanuru, da bi sada potpisao i odluku da se časte sve zaposlene.

Ministar finansija Darko Radunović prije nekoliko mjeseci je rekao da polovina zaposlenih mjesečno zarađuje do 400 eura. Prosječna zarada u Opštini Budva je oko 700 eura.

Tagovi