Društvo

Crnogorski pasoš djeci investitora i prije punoljetstva

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Djeca investitora ubuduće će moći da steknu crnogorsko državljanstvo i prije punoljetstva, odlučila je Vlada.

Izvor: MONDO

Vlada je juče izmijenila Odluku o kriterijumima i načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, piše "Pobjeda".

U izmijenjenoj odluci se navodi da ovaj program ekonomskog državljanstva, kako ga skraćeno zovu, sprovodi Agencija za investicije Crne Gore.

Možda ce vas zanimati

Izmjenama člana 13 odluke iz 2018. daje se pravo i maloljetnim članovima porodice aplikanta da steknu crnogorsko državljanstvo, a da ne čekaju da postanu punoljetni.

U ranijoj odluci je pisalo da aplikant podnosi zahtjev za sebe i članove svoje porodice između ostalog i za "djecu mlađu od 18 godina života, koja crnogorsko državljanstvo mogu steći punoljetstvom“, a u novoj odluci je izbrisan dio “koja crnogorsko državljanstvo mogu steći punoljetstvom”.

Inače, za 11 godina, od 2008. do 2019. u Crnoj Gori je izdato ukupno 643.479 pasoša, odnosno oko 20.000 više od ukupnog broja stanovnika koji zvanično iznosi 620.000,