Društvo

Crna Gora i Turska razvijaju prijateljske i bratske odnose

Autor mondo.me

Turska će nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom evroatlanskom putu, kazao je predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop, navodeći da te dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske i bratske odnose.

Izjava predsjednika Brajovića
Izvor: Predsjednik Skupštine Crne Gore

Šentop je, na sastanku sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, rekao da Turska prati ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore i da posjete na visokom nivou imaju snažan efekat na bilateralne odnose.

„Turska i Crna Gora su dvije države koje u kontinuitetu razvijaju prijateljske i bratske odnose. Turska je jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Crne Gore i od početka je podržavala Crnu Goru na međunarodnom polju, posebno u Evropi, evropskim i evroatlantskim institucijama“, istakao je Šentop.

Izjava predsjednika Brajovića
Izvor: Predsjednik Skupštine Crne Gore



Brajović je rekao da Crna Gora i Turska imaju prijateljske i razvijene političke odnose i razmjenu posjeta na najvišem nivou, što dokazuje intenzivna ekonomska saradnja.

„Sa Šentopom sam imao izuzetne razgovore o nastavku naše parlamentarne saradnje, tu veliku ulogu igraju grupe prijateljstava koje smo već odavno formirali, kao i saradnja naših odbora skupštinskih koji razmjenjuju posjete“, kazao je Brajović.

On je podsjetio da su članovi turskog Odbora za međunarodne odnose bili u Crnoj Gori, kao i crnogorskog u Turskoj i ocijenio da to predstavlja pravi način saradnje i razvijanja parlamentarnih odnosa dvije države.

„Prije nekoliko dana je u posjeti Crnoj Gori bio ministar vanjskih poslova Turske, koji je najavio i posjetu predsjednika Erdogana i radujemo se njoj i željno je iščekujemo“, istakao je Brajović.

Brajović je kazao da je Šentop prihvatio njegov poziv da i on posjeti Crnu Goru i dodao da se nada da će se ona uskoro i realizovati.

„Ja sam mu obećao da ću doći na proslavu godišnjice osnivanja Velike Narodne skupštine Turske i biće mi zadovoljstvo da budem u aprilu ovdje ponovo“, zaključio je Brajović.