Društvo

Karantin za koronavirus u bivšoj kasarni Zoganj u Ulcinju!?

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Vlada razmatra više lokacija koje bi mogle da budu karantin za slučaj masovnog obolijevanja ili pojave slučajeva novog koronavirusa, a jedna od njih je i bivša vojna kasarna u ulcinjskom naselju Zoganj.

Izvor: Guliver/Getty Images/superoke

Ova informacija potvrđena je Vijestima iz Ministarstva zdravlja.

Trenutno se sagledava više lokacija koje po osnovnim karakteristikama treba da ispunjavaju minimum građevinskih i logističkih uslova da bi mogle biti korišćene za potrebe karantina. Planovi postupanja koji se razrađuju za slučaj masovnog obolijevanja ili priliva potencijalno inficiranih podrazumijevaju više lokacija na teritoriji države”, piše u odgovoru Ministartva koje su prenijele Vijesti.

List navodi da su iz Ministarstva kazali da se zbog imovinsko-pravnih odnosa, kojim su opterećene pojedine lokacije, posebno vodi računa da svi potencijalni objekti budu u državnom vlasništvu, a da je osnovni prioritet ispunjenost potrebnih uslova u ovakvim situacijama.

Pod nadzorom preko 40 osoba, najviše u Kotoru

Rizik po zdravlje stanovništva Crne Gore od infekcije novim koronavirusom trenutno se smatra niskim.

Iz Instituta za javno zdravlje tokom prošlog mjeseca saopštili su da su u saradnji sa zdravstveno-sanitarnom inspekcijom uspostavili kontrolu na granicama, jer Crna Gora kao turistička zemlja može očekivati veliki broj putnika.

Tagovi