Društvo

Ministarstva sporta postupalo zakonito

Autor mondo.me

Ministarstvo sporta i mladih postupalo je zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza, saopšteno je iz tog Vladinog resora povodom konačne presude Upravnog suda.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Navodi se da je odlukom Upravnog suda završen sudski spor Džudo saveza i Ministarstva sporta i mladih i da presuda potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu.

"To predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka i da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom", kaže u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da se na taj način uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja.

"O ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je taj spor pratila izuzetno negativna kampanja Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade.

"U tom kontekstu ukazujemo na potrebu uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja", piše u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Tagovi