Društvo

Za poligon u nikšićkoj Župi 80 hiljada eura

Autor mondo.me Izvor MINA

U nikšićkoj Župi, kod škole u Mioljem Polju, počela je izgradnja sportskog terena, površine 924 metra kvadratna i procijenjene vrijednosti radova oko 80 hiljada eura.

Izvor: Guliver/Getty images/iStock/ArtemSam

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Dragoljub Radulović, rekao je da su novac za izgradnju terena, koji će koristiti oko hiljadu djece, ali i ostali zainteresovani iz tog kraja, obezbijedili Vlada, Ministarstvo sporta, Opština Nikšić, firma Uniprom metali i mjesna zajednica.

“To je školski primjer kako se zajedništvom mogu realizovati aktivnosti, posebno na ruralnom području. Ove godine u Župi ćemo izgraditi još dva terena, u selima Zagrad i Carine”, kazao je Radulović.

On je naveo da je teren pored škole u Mioljem Polju trebalo da bude završen tokom jeseni, ali da to nijesu dozvolili vremenski uslovi, pa se završetak tog posla očekuje za oko 30 dana.

”Obezbijeđen je kompletan novac i sjutra ćemo završiti tamponiranje, a potom i ostale radove. Sa Ministarstvom sporta dogovorićemo kada će biti ugrađen tartan na terenu”, rekao je Radulović.