Društvo

Gradiće se četvrta sanitarna kada na deponiji u Podgorici

Autor mondo.me

Završen javni poziv za izradu Glavnog projekta za izgradnju četvrte sanitarne kade na deponiji u Podgorici

Izvor: Promo/PG Biro

Po pozivu na postupak javne nabavke za izradu Glavnog projekta za izgradnju četvrte sanitarne kade privrednonm društvu “Deponija” stigla je zajednička ponuda konzorcijuma Civil Engineer Podgorica i Geotehnika d.o.o. Bijelo Polje. Rok za donošenje odluke je 30 dana od dana otvaranja ponuda.

"U cilju dostizanja najviših evropskih standarda u oblasti tretmana i zbrinjavanja komunalnog otpada, te unapređenja i razvoja poslovanja, “Deponija” je opredijeljena da neprestano ulaže u nove programe i projekte. Poslednjih godina Društvo je realizovalo niz projekata, neprocjenjivog značaja za Glavni grad i region uopšte, čiji je cilj trajno bezbjedno deponovanje otpada i sprječavanje zagađenja životne sredine. Izgradnjom još jedne sanitarne kade pored postojeće tri, uz Postrojenje za tretman procjednih voda na deponiji “Livade” i već izgrađeni sistem prikupljanja i kontrolisanog spaljivanja deponijskog gasa na tzv. “baklji” ispoštovani su najveći ekološki standardi o zaštiti zemljišta, podzemnih voda i vazduha koji su propisani direktivama EU za ove vrste objekata", saopšteno je iz podgoričke Deponije.

Godišnji podaci o poslovanju Društva predstavljaju relevantne indikatore da napredak u poslovanju kao direktnu posljedicu ima očuvanje životne sredine, samim tim i zdravlja stanovništva.

Svojim iskustvom i pozitivnom praksom, “Deponija” d.o.o. Podgorica, koja godišnje prihvati i tretira oko 81.000 tona otpada, najbolji je primjer u regionu da je uspješno implementiranje ovako važnih infrastrukturnih objekata moguće i ostvarivo.

Tagovi