Društvo

Za super-kontrolu radova na autoputu daju 172 hiljade eura

Autor mondo.me Izvor Dan

Državno preduzeće Monteput potpisalo je početkom mjeseca ugovor sa podgoričkom kompanijom ABG test, koja se obavezala da odradi posao super-kontrole, odnosno ispitivanja izvedenih radova i materijala za ovu godinu na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/darkojow

Radi se o javnom tenderu vrijednom oko 172,5 hiljada eura, piše Dan.

Tenderska dokumentacija raspisana je 8. novembra prošle godine, a procijenjena vrijednost tendera bila je 180 hiljada eura.

Rok izvršenja ugovora je 365 dana od zaključivanja ugovora.

U ugovoru, koji je potpisao izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević, navodi se da je rok plaćanja osam dana od dana ispostavljene fakture o izvršenim uslugama.


"Ukoliko stručni nadzor na podnesenu fakturu ima primjedbi, on će tražiti od izvršioca da te primjedbe otkloni. Ukoliko izvršilac u roku od tri dana ne otkloni primjedbe, stručni nadzor će staviti svoje primjedbe i nesporni dio ovjeriti i dostaviti fakturu na verfikaciju naručiocu", navodi se u ugovoru.

Dan je u maju prošle godine objavio da je Monteput dodijelio istoj firmi, ABG test, posao super-kontrole kvaliteta izvedenih radova na izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Mateševo, autoputa Bar – Boljare.

Ugovor o obavljanju posla superkontrole kvaliteta gradnje potpisan je nakon što je Državna komisija za tehnički pregled radova na autoputu u septembru 2018. godine utvrdila da izvođač, kineska kompanija CRBC, ne poštuje građevinske procedure.

Tagovi