Društvo

Regent Porto Montenegro nominovan za prestižnu nagradu

Autor mondo.me Izvor MINA

Hotel Regent Porto Montenegro nominovan je za godišnju nagradu za najbolji hotel - lokaciju za vjenčanja u Jugoistočnoj Evropi /Wedding Property of the Year Award in Southern Europe/.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Nagradu dodjeljuje odbor organizacije Destination Wedding Planners na osnovu glasanja koje traje do 29. februara. Nagrade se dodjeljuju u ukupno 13 kategorija i slove za standard kvaliteta u rastućoj industriji vjenčanja.

Direktor prodaje i marketinga hotela Regent, Ivan Gajić, kazao je da su uhotelu počastvovani nominacijom odnosno činjenicom da su ušli u uži izbor najboljih hotela jugoistočne Evrope za organizaciju vjenčanja, što je samo po sebi privilegija.

“Potencijalno osvajanje tog priznanja bi predstavljalo potvrdu kvaliteta dosadašnjeg rada, kao i doprinos pozicioniranju Crne Gore kao romantične i sve traženije destinacije za organizaciju i proslavu 'najvažnijeg' dana”, rekao je Gajić.

Organizacija okuplja najeminentnije organizatore vjenčanja iz cijelog svijeta te jednom godišnje održava kongres kojem se pristupa samo po pozivnici i održava se na najelitnijim lokacijama svijeta.

Kongres je ubrzano porastao od prvog godišnjeg kongresa održanog u Grčkoj 2014. godine, te se od tada održavao na destinacijama poput Mauricijusa, Italije, Tajlanda i Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je održan prošle godine.

Organizatori vjenčanja koji pohađaju kongres po definiciji organizuju najelitnije događaje i vjenčanja na najekskluzivnijim lokacijama, te ova platforma okuplja, pored profesionalca, i neke od najkreativnijih subjekata iz segmenta organizacije i realizacije ceremonije vjenčanja iz više od 70 zemalja svijeta.

Ostali konkurenti su italijanski Capri Palace, Rome Cavalieri A Waldorf Astoria Hotel i Villa Cimbrone, turski Four Seasons Hotels Bosphorus Istanbul, kao i grčki Le Ciel – Weddings & Events Venue, Santorini Gem i Erosantorini.