Društvo

Za dva mjeseca parking sa 200 mjesta kod Rektorata

Autor mondo.me

Preduzeće Parking servis za dva mjeseca će u dijelu grada Preko Morače proširiti kapacitete za oko 200 parking mjesta.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Direktor tog gradskog društva Nusret Canović rekao je za Pobjedu da će biti uređeno novo posebno parkiralište ispred Rektorata Univerziteta Crne Gore, na Cetinjskom putu (oko 200 metara zapadno od bivšeg koje je zatvoreno u oktobru ove godine).

Direktor Parkinga kaže da su prije dva dana potpisali ugovor sa Univerzitetom o zakupu zemljišta kod Rektorata.

On je rekao da je Parking servis već poslao zahtjev Sekretarijatu za saobraćaj za otvaranje posebnog parkirališta na tom mjestu.

Čim dobijemo odobrenje od njih, raspisaćemo javnu nabavku za izvođenje radova. Nadamo se da ćemo u naredna dva mjeseca sve završiti i da će posebno parkiralište kod Rektorata početi da radi”, kazao je Canović, uz napomenu da je ugovor potpisan na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, te da će se on godišnje produžavati.

Direktor Parking servisa naglasio je da parcela ispred Rektorata, pored gradilišta objekta koji je planiran za naučno-tehnološki park, koja će biti iskorišćena za potrebe novog parkirališta, neće biti asfaltirana, nego će biti nasuta šoderom.

Biće postavljena rampa i kućica, kao na prethodnom parkiralištu ispred Rektorata. Na tom prostoru dobićemo oko 200 parking mjesta, koliko smo izgubili na prošloj parceli”, rekao je Canović.

On je naglasio da cilj Parking servisa nije zarada, već da obezbijede što veći broj parking mjesta za građane u ovom dijelu grada jer je potražnja velika.

U oktobru prošle godine, kada je zatvoreno pomenuto parkiralište kod Rektorata, otvorena su dva nova posebna parkirališta u Moskovskoj ulici na nekadašnjoj lokaciji Male pijace gdje ima 110 mjesta i u Ulici Velimira Terzića u Bloku pet, gdje ima 90 parking mjesta.

Tagovi